Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα: Ανατριχιαστική η κατάθεση του καθ’ ομολογίαν δράστη

Αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη, στους αστυνομικούς περιγράφοντας τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου που μεταδόθηκε στο Open, με βάση όσα είπε ο ίδιος και η μητέρα του παιδιού στις Αρχές, εκείνη γνώριζε όταν έφυγε από το σπίτι πως ο σύντροφός της θα θάψει το πτώμα του παιδιού στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της μάλιστα, γνώριζε επίσης πως όταν μετακομίσουν θα το βάλει σε μια εργαλειοθήκη. Ο 33χρονος ήταν «ποταμός» ηρεμίας όταν περιέγραφε στους αστυνομικούς το έγκλημα που είχε διαπράξει.

«Έσπασα τον τάφο με κομπρεσέρ»
Τα λόγια με τα οποία περιέγραψε την πράξη του συγκλονίζουν και τον πιο ψύχραιμο. «Έσπασα τον τάφο με κομπρεσέρ και στη συνέχεια τον έβαλα σε μια εργαλειοθήκη.

»Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα το είχα τυλίξει με υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μια κλειδαριά και την έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος, δηλαδή περίπου έναν χρόνο, την είχα πάλι μαζί μου», είπε.

Σε αντίθεση με την 29χρονη που εμφανίστηκε ακραία σκληρή μπροστά στους αστυνομικούς, ο 33χρονος έδωσε πλήρη περιγραφή όλων όσων εκτυλίχθηκαν, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Κατά την πολυσέλιδη ομολογία του εξιστόρησε στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν, προσπαθώντας να πάρει επάνω του -αν όχι όλη- το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Όπως είπε στις Αρχές, όταν είδαν ότι το παιδί ήταν νεκρό εκείνος της είπε «θα το τακτοποιήσω» και έφτιαξε ολόκληρο τάφο από τσιμέντο στην ταράτσα του 6ου ορόφου δίπλα από το δώμα που έμεναν, λέγοντας σε όλους -και στην εννιάχρονη τότε αδελφή του Ανδρέα- ότι ο επτάχρονος έφυγε και ζει πλέον με τον πατέρα του.

Η εργαλειοθήκη με την σορό του παιδιού βρέθηκε σε διαμέρισμα που νοίκιαζε ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Την είχε τοποθετήσει σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ που είχε βάλει στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Η εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης ξεκίνησε όταν πριν από λίγες εβδομάδες άτομο που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έδωσε σχετική πληροφορία στις Αρχές αναφορικά με την τύχη του παιδιού.

Δεν ήταν το μόνο παιδί που υπέστη κακοποίηση
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας δεν ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας που κακοποιείτο από τον σύντροφο της μητέρας του και τελικά ξεψύχησε στα χέρια του. Η Ιωάννα, η μεγαλύτερη αδελφή του άτυχου 7χρονου υφίστατο αντίστοιχη κακοποιητική συμπεριφορά και γλίτωσε χάρη στην επέμβαση των δασκάλων της.

Η Ιωάννα σήμερα βρίσκεται στα χέρια ανάδοχης οικογένειας χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Αρχών. Η 29χρονη και ο σύντροφος της κρατούνται στη Γενική αστυνομική διεύθυνση σε διαφορετικά κελιά και αύριο, Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.