Ιταλία: Στις 16 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών

Ο έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας, στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, επιβεβαίωσε ότι οι εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών, πρόκειται να ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου.

Η Ιταλία, προς το παρόν, έχει προμηθευθεί 1,5 εκατομμύρια δόσεις για τις συγκεκριμένες χορηγήσεις. Πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά με χρόνιες παθήσεις και σε όσα έχουν ανοσοκατεσταλμένους συγγενείς.

Tο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας υπογραμμίζει, δε, ότι το εμβόλιο μειώνει κατά 91% των κίνδυνο μετάδοσης του ιού στα παιδιά, και ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την ασπίδα των εμβολίων και οι μαθητές 5 με 11 ετών θα μπορούν να πηγαίνουν σε πολύ πιο ασφαλή σχολεία και, φυσικά ότι –πάντα υπό ασφαλείς συνθήκες– θα μπορούν να συνεχίσουν να αθλούνται και να συναναστρέφονται τους συνομήλικούς τους και εκτός σχολικού ωραρίου.

20.497 κρούσματα και 118 θάνατοι

Την ίδια ώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 20.497 κρούσματα κορωνοϊού και 118 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο υψηλότερος από τις 3 του περασμένου Απριλίου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 716.287 διαγνωστικά τεστ, το 2,8% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 816 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.483.