Ρωσία: Δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται στη χώρα.

Η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό στην Ευρώπη κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 57.212 νέα κρούσματα, απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το ίδιο διάστημα ακόμη 681 ασθενείς υπέκυψαν λόγω επιπλοκών της covid-19.

Ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει μεγάλη άνοδο τις τελευταίες ημέρες, εγείροντας φόβους για ένα νέο ιδιαίτερα σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Στη Μόσχα, επίκεντρο της πανδημίας, εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο 16.094 νέα κρούσματα, ρεκόρ για τρίτη ημέρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η χώρα του έχει δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί προτού πληγεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, ζητώντας να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός.

Η Ρωσία έχει μόλις αρχίσει να εξέρχεται από ένα ιδιαίτερα φονικό κύμα που οφειλόταν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Οι επίσημοι αριθμοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για 325.433 θανάτους από κορωνοϊό όμως η στατιστική υπηρεσία Rosstat ανέφερε περισσότερους από 600.000 νεκρούς ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να πείσουν τους Ρώσους να εμβολιαστούν, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα πολλά εγχώριας παρασκευής εμβόλια. Λίγο λιγότερο από το 50% των Ρώσων έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.