Σύρος: Δέσμευσαν θαλαμηγό επειδή μετέφερε από τη Μύκονο 44χρονο με κορωνοϊό

Θαλαμηγός μετέφερε παράτυπα έναν 44χρονο επιχειρηματία με Covid-19 από τη Μύκονο στη Σύρο για νοσηλεία δεδομένου οτι δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα στο «νησί των ανέμων». 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του protothema.gr, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Χώρα Μυκόνου, είχε διαγνωστεί με Covid-19 και βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση με συμπτώματα πνευμονίας. 

Ως γνωστό στη Μύκονο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για βαριά περιστατικά Covid οπότε ένας επιστήθιος φίλος του και γνωστός επιχειρηματίας στο νησί προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει με κίνδυνο να αντιμετωπίσει πιθανές κυρώσεις.

Ο 44χρονος επιβιβάστηκε στη θαλαμηγό του φίλου του και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Ο ιδιοκτητης της θαλαμηγού μιλησε στο protothema.gr

Όπως ανέφερε το Κέντρο Υγείας Μυκόνου τους ενημέρωσε ότι θα καθυστερούσε η διαδικασία να μεταφερθεί ο ασθενής με το ΕΚΑΒ και πως «αν υπήρχε η δυνατότητα να τον πάμε εμείς άμεσα αυτό θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση».

IMG-20210719-WA0036

Προσθεσε πως «αν τον αφήναμε ενδεχομένως να είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγειας του, οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση. Ξέραμε πως μόλις  έφτανε το σκάφος στη Σύρο θα συλλαμβάνανε τον χειριστή. Ομως έπρεπε να ρισκάρουμε για την υγεία του συνάνθρωπου μας. Μπροστά στην σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, όλα τα αλλα περιττεύουν. Μπορει στη θέση του να ήμουν εγω. Ευχαριστούμε τον κ. Λιμενάρχη που απο την πρώτη στιγμη έκανε οτι μπορουσε για να μας διευκολύνει».

Ακόμη συμπλήρωσε πως «ο λιμενάρχης στη Σύρο έκανε ότι ήταν ανθρώπινο για να σωθεί ένα άνθρωπος και τον οποίο ευχαριστούμε για όλα. Ήταν αυτός που όντως, ως αφανής ήρωας, κανόνισε να πάει ο άνθρωπος; στο νοσοκομείο, να γίνουν όλα όπως πρέπει τηρώντας παράλληλα όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «στη Μύκονο ο γιατρός μας είπε ότι έπρεπε να πάει άμεσα σε νοσοκομείο και εδώ μας έλεγαν “φέρτε τον και θα δούμε τι θα γίνει εάν έρθει το ΕΚΑΒ”. Έτσι αποφασίσαμε να στείλουμε το παιδί με μπουκάλα οξυγόνου στη Σύρο και ειδοποιήσαμε εμείς το ΕΚΑΒ ότι ερχόμαστε έξω από το λιμάνι, Έτσι ήρθε το λιμενικό και μας σταμάτησε».