Άδωνις Γεωργιάδης: Σε εγχείρηση δισκοκήλης υποβλήθη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπεβλήθη χθες σε εγχείρηση δισκοκήλης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το χειρουργείο πήγε καλά και εφόσον η μετεγχειρητική κατάσταση του κ. Γεωργιάδη εξελιχθεί ομαλά, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιατρών, τότε θα μπορέσει να πάρει ακόμα και αύριο εξιτήριο από το ΚΑΤ.

Παρ’ όλα αυτά η επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα θα καθυστερήσει περισσότερο μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για την πλήρη αποκατάσταση. Ως εκ τούτου θα πρέπει να αρκεστεί σε… τηλεργασία για την άσκηση των καθηκόντων του.

Η ανάρτησή του στο Twitter:

«Μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας με μεγάλο πόνο στο πόδι μου, την Πέμπτη έπαθα μια σοβαρή κρίση με αίσθηση μυϊκής αδυναμίας. Οι γιατροί εισηγήθηκαν εσπευσμένη χειρουργική επέμβαση άνευ αναβολής. Χειρουργήθηκα στο ΚΑΤ με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ το προσωπικό του όλα πήγαν καλά».

Γιατί έπρεπε να γίνει άμεσα χειρουργείο

Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία η οσφυϊκή δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) είναι μια σχετικά συχνή πάθηση της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή της μέσης.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πόνος στη μέση (οσφυαλγία) και το πόδι (ισχιαλγία), και ορισμένες φορές αδυναμία (παράλυση) και μούδιασμα του ποδιού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών είναι σε πρώτο στάδιο ο συνδυασμός παυσίπονων φαρμάκων και φυσικοθεραπείας. Σε δεύτερο στάδιο είναι ενέσεις στην σπονδυλική στήλη (συνήθως με κορτιζόνη και τοπικό αναισθητικό).

Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά δηλαδή είτε ο πόνος επιμένει, είτε το πόδι χάνει τη δύναμή του (παραλύει). Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειάζεται ειδική νευροχειρουργική επέμβαση.