Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για τους 30-39 ετών

Άνοιξε για όλους τους ανθρώπους της ηλικιακής ομάδας 30-39 η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ήδη, από χθες μπορούσαν να κλείσουν το ραντεβού τους όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είχαν λάβει το σχετικό SMS.

Οι υπόλοιποι σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση θα μπορούσαν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω του emvolio.gov.gr μετά τις 12 το μεσημέρι, ωστόσο η πλατφόρμα άνοιξε νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44.

Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.