Άρση των μέτρων για την Omicron ανακοινώνει ο Τζόνσον εν μέσω αμφισβήτησης για το partygate

Τέλος στο «Σχέδιο Β’» κατά της μετάλλαξης Omicron αναμένεται να θέσει ο Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία, που από την άλλη πλευρά δίνει σκληρή μάχη για την πολιτική του επιβίωση, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου partygate για τις συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω πανδημίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντά το υπουργικό συμβούλιο για να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, πριν απευθύνει δήλωση στη Βουλή. Οι συστάσεις για τηλεργασία και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αναμένεται ότι θα λήξουν από τις 26 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να φορούν μάσκες σε συγκεκριμένους χώρους, όπως στα μέσα μεταφοράς. Μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει αν η χρήση της μάσκας θα επιβληθεί με νόμο ή θα είναι οδηγία.

Η ανακοίνωση της άρσης των μέτρων είναι η τελευταία κίνηση έναντι της αμφισβήτησης που βιώνει ο Μπόρις Τζόνσον, μετά το σκάνδαλο με τα παράνομα πάρτι, εν μέσω lockdown που γίνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιδιώκει να κερδίσει πίσω τη στήριξη των συντηρητικών βουλευτών αλλά και των ψηφοφόρων, που δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια