Άρτα: Εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς οξυγόνο το παιδί – Δεν το είδε κανείς γιατί το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια

Για το τραγικό περιστατικό στην Άρτα, όπου ο πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πεθάνει, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Όπως είπε στο OPEN, «το βρέφος πήγε στο νοσοκομείο νεκρό. Οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε πως ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια το αυτοκίνητο και κανείς δεν το είδε».

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η Αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χθες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος» τόνισε.

«Χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο το βρέφος»

Το άτυχο βρέφος έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο, τόνισαν γιατροί.

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος όταν σημειώθηκε το περιστατικό με τη θερμοκρασία στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, γιατροί ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι η έλλειψη οξυγόνου για τόσες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, αν και δεν είχε υπερβολική ζέστη, μαζί με το γεγονός ότι το κοριτσάκι ήταν αρκετές ώρες αφημένο στο αυτοκίνητο οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού.

Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το «βλέπει» ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών.