Έβρος: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο και σχολείο – Εγκλωβισμένοι μαθητές δημοτικού

Επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο βρίσκεται σε εξέλιξη – Αγωνία και για μαθητές δημοτικού. 

Σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από τον Έβρο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση που χτυπάει όλο το νομό και περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Γιγάντια επιχείρηση σε εξέλιξη για την απομάκρυνση 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα. 

Επίσης, αγωνία υπάρχει και για μαθητές δημοτικού οι οποίοι έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του σχολείου και αναμένουν για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τοπικό Τύπο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

«Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος.

Για τους μαθητές δημοτικού είπε «Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεοτέρας».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει αυτή την ώρα με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, ωστόσο οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και στρατιωτικά οχήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.