Έφυγε απ’ τη ζωή η Ίσμα Τουλάτου πριν γεννήσει, στη ΜΕΘ το νεογνό

Σοκ έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά όχι μόνο, η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών η Ίσμα Τουλάτου. Η δημοσιογράφος κατέρρευσε ξαφνικά, ελάχιστα 24ωρα πριν γεννήσει. Οι γιατροί κατάφεραν και έσωσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Η Ίσμα Τουλάτου είχε σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάλυπτε το πολιτιστικό ρεπορτάζ για πολλά ΜΜΕ, όπως «Το Βήμα», η «Athens Voice» και το site «iefimerida».

«Δεν θέλω να το πιστέψω Ίσμα μου! Θα έδινες ζωή στο μωρό σου σε λίγες μέρες κι έφυγες σαν πουλάκι τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Αντίο κορίτσι μας γλυκό κι ευγενικό. Η μεγάλη φυλή του πολιτιστικού ρεπορτάζ ορφάνεψε σήμερα. Ποσό λυπάμαι που δεν είδες ποτέ το παιδάκι σου κι ούτε αυτό εσένα, να χαμογελάς κρατώντας το. Άτυχη μανούλα εσύ κι υπέροχη γυναίκα. υποκλίνομαι στη δύναμη σου καρδούλα μου! Αντίο κορίτσι μου ! Αντίο αδόκητο και πικρό, πολύ πικρό», έγραψε στο FaceBook η Ελένη Σπανοπούλου.

«Από χθες θρηνώ βουβά μέσα μου για την συναδέλφισσα Ισμα Τουλάτου που έφυγε τόσο νέα από την ζωή. Θα ήθελα να αναρτήσω μια φωτογραφία που την είχα τραβήξει κάποτε στην Μιχαλακοπούλου ενώ συζητούσε με τον Nikos Bakounakis, όμως δεν θα το κάνω, διότι εκείνη δεν θα το ήθελε. Δεν γνώρισα ποτέ την μητέρα της αλλά πάντα θα την ευχαριστώ που χωρίς να με ξέρει με σκεφτόταν στέλνοντάς μου (μέσω της Ισμας) κουλουράκια και πίτες που η ίδια έφτιαχνε. Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτ’ άλλο από το να την συλλυπηθώ για την τεράστια απώλειά της», είπε το δικό του «αντίο» ο Γιάννης Ζουμπουλάκης.

«Δε γίνεται, θα υπάρχει κάπου μια μικρή δικαιοσύνη να εξηγεί. Με ποιες προθέσεις φεύγει ένας άνθρωπος…” Πως να την αποχαιρετίσεις, στο αδόκητο; Έτσι, απλά; Αντίο, γλυκιά Ίσμα…; Δεν φτάνει να χωρέσει πουθενά η “μικρή δικαιοσύνη” του ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, για τη δική μας Ίσμα Τουλάτου», έγραψε ο Παύλος Αγιαννίδης.

«Σοκ… “Έφυγε” ξαφνικά η Ίσμα Τουλάτου… Έσβησε για πάντα το λαμπερό χαμόγελο του “παλαιού” Πολιτιστικού του ΒΗΜΑτος… Σε λίγες μέρες θα έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί… Αδύνατον να το πιστέψεις… Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς της..», ανέφερε ο Κώστας Ντελέζος.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της απώλειας της Ίσμας Τουλάτου, διακεκριμένης δημοσιογράφου του πολιτιστικού ρεπορτάζ. Η Ίσμα διακρινόταν για το πάθος και την εγκυρότητα της ματιάς της, για την αφοσίωσή της στο θέατρο, στη σοβαρή μουσική και στην όπερα. Ξεχώριζε για το ήθος και την ανεξαρτησία της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους πολλούς φίλους της», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.