Έφυγε απ’ τη ζωή ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Στη θλίψη βυθίστηκαν η Καλλιθέα, αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος, από την είδηση ότι άφησε την τελευταία πνοή του ο Λάζαρος Λασκαρίδης. Ο εκλιπών είχε τραυματιστεί στις 27 Απριλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καλλιθέας, όταν έσπασε το κάγκελο του μπαλκονιού με συνέπεια την πτώση του στο κενό. Από τότε, ο Λάζαρος Λασκαρίδης έδινε τη μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του «Γεώργιος Γεννηματάς» με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών. Είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας λύγισε το πρωί της Δευτέρας.

«Ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ” ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του , μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το “Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα” και τα “Χαροκόπεια” ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας», ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου, στον οποίο κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη.

Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.

Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας.

Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια», τόνισε ο δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος.

Για την πτώση και τον θανάσιμο τραυματισμό του Λάζαρου Λασκαρίδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέτασης. Επίσης, ο φίλος του και δικηγόρος, Δημήτρης Μπόλης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

«Θεώρησα σκόπιμο να υποβάλω στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας σχετική μηνυτήρια αναφορά, ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του ατυχήματος, να εντοπιστούν οι εμφανείς, κατά την κρίση μου, πλημμέλειες και να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν, σε όποιους ανήκουν», δήλωσε ο νομικός στην ιστοσελίδα prototheme.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε διαγράψει μία λαμπρή πορεία στον ελληνικό Τύπο. Με διευθυντικές θέσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.