Αίτημα για νομιμοποίηση των συμβασιούχων Νοσηλευτών ζητά η ΠΑΣΥΝΟ

Ένας χρόνος έχει περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας, με το εθνικό σύστημα υγείας να έχει αρχίσει να καταρρέει.

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) ζητά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων νοσηλευτών και ειδικευόμενων από το υπουργείο υγείας, καθώς και καταλογίζει στους αρμόδιους παραπλάνηση και εμπαιγμό στα αιτήματά τους.

«Οι νοσηλευτές είναι εξουθενωμένοι και κατακερματισμένοι από τις εξαντλητικές συνεχόμενες βάρδιες, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα νοσηρό, σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχετε προβεί σε καμία μονιμοποίηση κι απεναντίας, έχετε εφεύρει τη πατέντα της περιστρεφόμενης πόρτας προσλήψεων, παραπλανώντας και εμπαίζοντας τους Νοσηλευτές είτε ως επικουρικούς, είτε ως ειδικευόμενους,με το δόλωμα της μονιμοποίησης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τη ΠΑΣΥΝΟ, πρόκειται για ακόμη μια «προεκλογική αλλά και μετεκλογική υπόσχεση, τη δημιουργία του Κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ που εξακολουθεί να βρίσκεται «θαμμένη» στην ατζέντα των μικροπολιτικών σας τακτικών» αλλά και την ένταξη των Νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, για τα οποία λέει χαρακτηριστικά η ΠΑΣΥΝΟ πως «βρίσκεται στη σφαίρα της πολιτικής σας ουτοπίας».

Οι νοσηλευτές του ΕΣΥ απαιτούν άμεσα:

1.Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικού προσωπικού και Ο.Α.Ε.Δ.).

2. Τη μονιμοποίηση των ειδικευομένων Νοσηλευτών.

3. Τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.

4. Την ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.

5. Την άρση της αναστολής των κανονικών αδειών και των αδειών κλειστού τμήματος.

Τέλος, καλούν τον υπουργό Υγείας «να σεβαστείτε τον κόπο και τις θυσίες των χιλιάδων νοσηλευτών, οι οποίοι υπηρετούν το συνάνθρωπο με αυτοθυσία και κρατούν όρθιο ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».