Αεροπορική Σύνδεση Κυθήρων – Θεσσαλονίκης από το καλοκαίρι του ’21 με στόχο την ανάκαμψη του τουρισμού

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη

Η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού κοντεύει σχεδόν έναν χρόνο από τη στιγμή που μπήκε στα σπίτια μας, θερίζοντας στο διάβα της πλήθος ανθρώπινων ζωών δίχως έλεος. Το πλήγμα της οικονομίας και του τουρισμού ήταν μεγάλο, με τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες να μην έχουν σαφή εικόνα επανάκαμψης. Με την δημιουργία εμβολίων και την άμεση χορήγησή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται σε καθημερινή βάση, η χώρα μας δείχνει να αισιοδοξεί -συγκρατημένα βέβαια- για τις μέρες που θα έρθουν και την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Ο Δήμος Κυθήρων στηρίζοντας πάντοτε νέες πρωτοβουλίες για το καλό του νησιού προέβη σε μια συνεργασία, ελπιδοφόρα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES, αποφάσισε τον προγραμματισμό της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Κυθήρων με τη Θεσσαλονίκη, με 2 πτήσεις εβδομαδιαίως κατά τους θερινούς μήνες, ήδη από το καλοκαίρι του 2021.

Το πρόγραμμα των πτήσεων θα οριστικοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπάρχει σαφέστερη εικόνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόοδο των εμβολιασμών.

Με αφορμή την θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Κυθήρων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση της AEGEAN που αποδέχθηκε ένα πάγιο αίτημά μας για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων με τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ‘Μακεδονία’. Όπως είναι γνωστό, η πλέον των 20 ετών παρουσία των Κυθήρων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA, έχει καταστήσει το νησί μας γνωστό και δημοφιλές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που επιθυμούμε να κεφαλαιοποιήσουμε ειδικά κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο, προκειμένου να τονωθεί όσο γίνεται περισσότερο η οικονομία του νησιού μας, που όπως και σε όλη τη Χώρα, έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊό. Ας ελπίσουμε οι εξελίξεις στην πανδημία να βελτιώνονται διαρκώς ώστε σύντομα η AEGEAN να ανακοινώσει και τα δρομολόγια, που ειδικά φέτος συνδυάζονται με τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων ‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’».