Ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό με γιατρό που απέτρεπε εμβολιασμούς στο Δρομοκαΐτειο

ΓΙΑΤΡΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ ΑΠΟΤΡΈΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ.

ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

Γιατρός ψυχίατρος  αποτρέπει τους ψυχικά ασθενείς  φιλοξενούμενους  ασθενείς σε  ξενώνα στον οποίο  είναι επιστημονικά υπεύθυνος να εμβολιασθούν. Σήμερα το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς  για τον κορωνοϊό ασθενών και προσωπικού  στο εμβολιαστικό κέντρο.. Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε  περιοχή της Αττικής . Ενώ οι ασθενείς  αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς,  ο επιστημονικά υπεύθυνος Ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο ξενώνα  και χθες βράδυ  τους έπεισε  να μην εμβολιασθούν.

Τελικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδος εμβολιάζονται οι πέντε ασθενείς από τους 10  που   αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή.

Η διοίκηση προτίθεται σήμερα να πάρει αυστηρά  πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του. Και καλά θα κάνει.

Δεν παίζεις με την υγεία  ασθενών που ανήκουν σε  ευπαθείς ομάδες. Δεν εκμεταλλεύεσαι  την επιρροή  που ασκείς ως θεράπον ιατρός στους ασθενείς για να τους  πείσεις για τις απόψεις σου.

Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή.  Δεν επιτρέπουμε  σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για  εμβολιασμό όλων,  ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο.