Αυτά τα μέτρα παύουν να ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα – Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση

Στο τραπέζι της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων της Παρασκευής αναμένεται να τεθούν κρίσιμα ζητήματα.

Νέα χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να ισχύσει από την επόμενη εβδόμαδα, οπότε και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα ευεξίας αλλά και οι χώροι δεξιώσεων. Στο τραπέζι της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων της Παρασκευής αναμένεται να τεθούν κρίσιμα ζητήματα όπως η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση, μέτρο που η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δείχνει να επιθυμεί να αρθεί αλλά περιμένει το πράσινο φως από την επιτροπή.

Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ 

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά από τις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00. Ολα δείχνουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει σήμερα, θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουνίου, και έπειτα θα συζητηθεί ξανά.

Σχετικά με τη μουσική στην εστίαση, είναι πολύ πιθανό άμεσα να επιτραπεί τα καταστήματα να παίζουν μουσική. Πάντως, το διήμερο 28 και 29 Μαΐου τα μαγαζιά εστίασης, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να ανοίξουν τα ηχεία και να παίξουν δυνατά μουσική. 

«Η εστίαση έχει μείνει κλειστή σχεδόν έναν χρόνο, ανοίγει με πολλούς περιορισμούς και χωρίς μουσική. Θέλουμε να ακουστεί πάλι η μουσική στα μαγαζιά μας αυτές τις δύο ημέρες όπως πριν ….. όπως ακουγόταν πριν … ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτό το μέτρο … θέλουμε πάλι να ακουστούν μελωδίες και μουσικές με την ένταση και τον τρόπο που ακουγόταν πριν την πανδημία … τίποτα περισσότερο .,. τίποτα λιγότερο», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης

Ενα ακόμη ζήτημα που θα τεθεί στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων είναι να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στους γάμους και τα βαφτίσια, κάτι που έχει ζητήσει ήδη και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. «Sτα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα», είχε αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ανοιξαν θερινά σινεμά, 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια

Από την περασμένη Παρασκευή άνοιξαν τις πόρτες τους οι θερινοί κινηματογράφοι με ανώτατο όριο χωρητικότητας το 75% και από τη Δευτέρα, 24 Μαΐου, ξεκίνησαν να λειτουργούν τα ΟΠΑΠ PLAY. Στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Την επόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα ανοίξουν ξανά και τα γυμναστήρια, το πλαίσιο λειτουργίας των οποίων αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς». Ο ίδιος, επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους θα είναι περιορισμένος.

Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.