Αυτά τα ποσοστά υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί – Τι δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΟΣΩΝ ΝΟΣΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

Κάποιοι  για να κερδίσουν πέντε λεπτά δημοσιότητας αποκαλούν ανεύθυνους, αμόρφωτους τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται. Λες και  ο εμβολιασμός για κορωνοϊό  είναι μόνο για μορφωμένους.

Ο κος Θεμιστοκλέους χθες είπε κάτι που λέμε εμείς από τη πρώτη στιγμή. Ότι ακυρώνονται οι εμβολιασμοί όσων έχουν νοσήσει πριν τη πρώτη δόση και ξανακλείνονται τα ραντεβού τους  έξι μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Αυτό σημαίνει  ότι υγειονομικοί που νόσησαν από τον Δεκέμβρη και μετά δεν μπορούν να εμβολιασθούν. Εξ άλλου παρακολουθούν τα αντισώματα.   Πάνω από 5000 υγειονομικοί των νοσοκομείων νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο. 

Το υπουργείο υγείας να δώσει τα ακριβή  ποσοστά εμβολιασμών των εργαζόμενων των  νοσοκομείων  με όλα τα στοιχεία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 ..Ακριβή ποσοστό όσων εμβολιάσθηκαν στα νοσοκομεία που εργάζονται.

  ..Ακριβή ποσοστό  όσων αναμένουν το  ραντεβού να εμβολιασθούν αφού δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία κατά προτεραιότητα.

..Ακριβή ποσοστά συναδέλφων των νοσοκομείων που εμβολιάσθηκαν σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα με ραντεβού εκτός νοσοκομείων που εργάζονται. Το  ραντεβού   το έκλεισαν μέσω του  πληροφοριακού  συστήματος. Μάλιστα   τα  ειδικά νοσοκομεία δεν είναι πια εμβολιαστικά κέντρα.

..Ακριβή ποσοστό συναδέλφων που δεν εμβολιάζονται  με ιατρική οδηγία.

Αθροίζοντας  όλους αυτούς τους συναδέλφους τα ποσοστά συμμετοχής υπερβαίνουν  το 85%.

Και συνεχίζεται ο εμβολιασμός.

Τα ποσοστά του νοσηλευτικού προσωπικού πλησιάζει των γιατρών επειδή είναι οι περισσότεροι των άνω κατηγοριών  (νοσούντες, ευπαθείς ομάδες, εμβολιασμός με ραντεβού που δεν διαθέτουν στοιχεία τα νοσοκομεία)

Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία για τους συναδέλφους όλων των άλλων κατηγοριών πλην μόνο όσων εμβολιάσθηκαν στα νοσοκομεία που εργάζονται.

Εμβολιασμένοι ή μη οι υγειονομικοί πρέπει να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Λοιμώδη  νοσήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν και μετά το κορωνοϊό. Για τα οποία δεν εμβολιαζόμαστε.

Τα μέτρα προστασίας πάντα απαραίτητα.

Εάν κάποιος είναι αρνητής  και δεν τηρεί τα μέτρα  ή μεταφέρει ψεκασμένες απόψεις θα πρέπει να κινείται πειθαρχική διαδικασία και να τιμωρείται αυστηρά.

Είναι χρέος και καθήκον να εμβολιασθούμε. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ασθενείς.

27 συναδέλφους χάσαμε από κορωνοϊό. 50 συνάδελφοι  νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Ο θάνατος τους ακόμη δεν χαρακτηρίσθηκε  εργατικό ατύχημα.

Για την υποχρεωτικότητα  εμβολιασμού  όσων εργάζονται  σε ΜΕΘ, τμήματα κορωνοϊού  είναι άνευ σημασίας για  τους ασθενείς γιατί ήδη νοσούν.

Είμαστε ενάντια  στην υποχρεωτικότητα γιατί παραβιάζονται συνταγματικές ελευθερίες.