Βασίλης Κικίλιας- Κορωνοϊός: Γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί θα τα καταφέρουμε μαζί

Σε επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντύναν», ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έστειλε το δικό του μήνυμα, καθώς χθες ήταν η πρώτη συνεφημέρευσής του με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία. «Όλοι μαζί, δημόσια και στρατιωτικά Νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες ιατροί, θα τα καταφέρουμε», ήταν το μήνυμά του.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών» επισήμανε. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφημερεύουν μαζί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως σήμερα το «Ερρίκος Ντυνάν», και με τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπως το 251 Γ.Ν.Α και το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. πρόσθεσε ο κ.Κικίλιας και ευχαρίστησε όλους για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχουν κάνει.

«Συνομίλησα με έναν- έναν με τους συγγενείς και τους ασθενείς που περίμεναν στην εφημερία και η συμπεριφορά, ο επαγγελματισμός και η προσφορά της ιατρικής επιστήμης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι υποδειγματικά. Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας- δημόσια Νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια, στρατιωτικά Νοσοκομεία, ιατροί του ΕΣΥ, ιδιώτες ιατροί- με σθένος, πίστη και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε. 

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του «Ερρίκος Ντυνάν», Θεμιστοκλής Χαραμής από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο σε ημέρα εφημερίας, εξήγησε πως το «Ερρίκος Ντυνάν» ζει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ.