«Βόμβα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Πλήρως εμβολιασμένος είναι όποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση»

Τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένο» πολίτη επανακαθόρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου την Δευτέρα (15/11) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας πως «Εκείνο που έχει σημασία αυτή την ώρα είναι ότι για να είναι κανείς πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση. Αυτό συνεπάγεται ότι με τον τρόπο αυτόν θα έχει την πρόσβαση που έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι παντού και κυρίως την ασφάλεια απέναντι στις απειλές του κορωνοϊού».

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο ζήτημα ημερομηνίας λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και αν αυτή θα συνδεθεί με την τρίτη δόση του εμβολίου, αλλά και στα όσα ακούγονται για τα νέα μέτρα, διαψεύδοντας τις φήμες.

«Είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει, και θα υπάρξουν εξελίξεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση σύντομα. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια χείλη και αξιολογηθεί ότι έχει να προσφέρει. Δεν συζητάμε περιορισμό ελευθεριών των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό και με την τρίτη δόση».