Γεωργαντάς: 251.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής

Στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και όσοι έχουν περισσότερο ανάγκη, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς όπως ανέφερε η διαδικασία του εμβολιασμού συνεχίζει κανονικά.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης. «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», σημείωσε.

Στην συνέχεια υποστήριξε ότι το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει πολύ καλά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών. Ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.