Γεωργιάδης για τα self test: «Οι φαρμακοποιοί γνώριζαν για την συσκευασία των 25 τεμαχίων»

Πολύς ντόρος έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τετάρτης (7/4) όταν οι φαρμακοποιοί ανέφεραν ότι τα self test ήταν σε συσκευασίες 25 τεμαχίων και όχι ατομικά, όπως περίμεναν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και απάντησε στις καταγγελίες τονίζοντας ότι οι πάντες γνώριζαν πως θα παραλάμβαναν τις συγκεκριμένες συσκευασίες.

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Σημείωσε μάλιστα πως όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε. 

«Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε», επισήμανε.