Γεωργιάδης: Η αγορά δεν θα κλείσει ακόμα και αν κηρυχθεί η Αττική στο «κόκκινο»

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1

Ο υπουργός λίγο πριν δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αναφέροντας «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους». Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο».

«Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο», δήλωσε ο υπουργός στέλνοντας το μήνυμα στους επιχειρηματίες της αγοράς.

Τόνισε δε, ότι δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο.Όσον αφορά στα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away…

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 το απόγευμα στην Αττική απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα…».