Γιώργος Τράγκας: «Τον εκλιπαρούσα να εμβολιαστεί, παρουσίαζε δικαιολογίες για να το αποφύγει», λέει ο γιατρός του

«Τον παρακαλούσα, τον εκλιπαρούσα να εμβολιαστεί», τόνισε ο διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως ο Γιώργος Τράγκας πέθανε, νικημένος από τον κορονοϊό, την επικινδυνότητα του οποίου αμφισβητούσε.

Είναι αδιανόητο πώς ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος αρνείτο πεισματικά να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, σημείωσε ο κ. Ζούπας, προσωπικός γιατρός του Γιώργου Τράγκα επί δεκαετίες.

Αποκάλυψε πως διαρκώς παρουσίαζε δικαιολογίες για να αποφύγει το εμβόλιο, όπως επί παραδείγματι ότι έπρεπε να ρυθμίσει το σάκχαρό του. «Όσο το σκέφτομαι, μου έρχεται να τρελαθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Την ημέρα που νόσησε, ο Γιώργος Τράγκας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γιατρό του, ρωτώντας τον «Τι να πάρουμε τώρα; Μονοκλωνικά;», δείχνοντας πως δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ «Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί», είπε μιλώντας στον ΕΡΤ.

Όπως είπε ο γιατρός του, ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και το περιβάλλον του δεν πίστευαν στα εμβόλια. «Και η παρέα του ήταν ανεμβολίαστη», είπε.

Παράλληλα μιλώντας και στην ΕΡΤ δήλωσε:

«Ήταν μία παρέα δημοσιογράφων που κόλλησαν. Και μετά γελάγανε. Το πήραν αστεία! Την ημέρα που νόσησε, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εάν πρέπει να πάρουμε μονοκλωνικά. Επιπολαιότητες ανθρώπων που δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα.

Το περιβάλλον φταίει που δεν πίστευε στον κορωνοϊό», ανέφερε.

Ο Χρήστος Ζούπας είπε ότι ο δημοσιογράφος πίστευε ότι θα περνούσε τον κορωνοϊό ως μια απλή γρίπη.

«Το αντιπαράδειγμα του Τράγκα να γίνει μήνυμα για όλους. Εμβολιαστείτε για να σωθείτε!», τόνισε.