Γκίκας Μαγιορκίνης: Πόσο αυξήθηκαν τα κρούσματα τα τελευταία τέσσερα 24ωρα

Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα και όλα δείχνουν πως το τέταρτο κύμα κορονοϊού είναι θέμα χρόνου. Η ανησυχία των ειδικών είναι δεδομένη και ο Γκίκας Μαγιορκίνης τη… «μεταφράζει» σε νούμερα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το βράδυ της Κυριακής (04.07.2021), ο Γκίκας Μαγιορκίνης καταγράφει την αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία τέσσερα 24ωρα και περιγράφει τα τέσσερα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποτραπεί το 4ο κύμα, από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας», έγραψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του:

1) Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα

2) Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα

3) Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξηση, 195% περισσότερα

4) Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα

Όσον αφορά το πως μπορεί να μπει «φρένο» στο τέταρτο κύμα, ο επίκουρος καθηγητής, θεωρεί πως μπορεί να γίνει με τέσσερις τρόπους:

«α) Κάνουμε συχνά προληπτικά self-test τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)

β) Αποφεύγουμε δραστηριότητες όπου ενώ υπάρχει συγχρωτισμός δεν μπορούμε να φοράμε την μάσκα μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)

γ) Κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο – ολοκληρώνουμε τον εμβολιασμό μας κατά προτεραιότητα

δ) Βοηθάμε και διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».