Δήμαρχος Λειψών: Κανένα κρούσμα στο νησί μετά και τους σημερινούς ελέγχους!

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, μαζικοί έλεγχοι για Covid-19 σε 180 κατοίκους των Λειψών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη εκτάκτως από την Κάλυμνο μετά την επικοινωνία του Δημάρχου Λειψών με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

O Δήμαρχος, Φώτης Μάγγος έκανε γνωστό πως:

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πλήρως το καλό σενάριο και εξαλείφουν το ενδεχόμενο ύπαρξης κρουσμάτων, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μετά τους 180 ελέγχους. Από την αρχή της πανδημίας οι Λειψοί παραμένουν covid-free! 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την ομάδα του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την άριστη συνεργασία και το σθένος της, καθώς και όλους του φορείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπερέβαλλε και υπερβάλλει εαυτόν στην μάχη απέναντι στον Κορωνοϊό.  Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών. Τηρούμε τα μέτρα. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν χαλαρώνουμε. Χωρίς την απαραίτητη προσοχή η κατάσταση αυτή μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εφιάλτη.(Οφείλω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του μικροβιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Λέρου το οποίο το βράδυ της Κυριακής εργάστηκε ως τα ξημερώματα προκειμένου να διεξάγει το μοριακό έλεγχο στα δέκα υποτιθέμενα κρούσματα και μας έδωσε έτσι την πραγματική εικόνα της κατάστασης όπως αποτυπώνεται μετά και το σημερινό έλεγχο.

O Δήμαρχος Λειψών, Φ. Μάγγος νωρίτερα κατά τη διάρκεια ελέγχου για πιθανά κρούσματα