Διαμαρτυρία των ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ”Δεν συμβιβαζόμαστε με την υπολειτουργία κλινικών”

“Φοράμε μάσκα αλλά η φωνή μας παραμένει δυνατή και πρέπει να ακουστεί”, δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την διαμαρτυρία τους απέστειλαν οι ειδικευόμενοι ιατροί Παθολογικής του ΓΝ Ρεθύμνου, ως απάντηση σε όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του νόμου Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνουν ως ειδικευόμενοι ιατροί, ”καταδικάζουμε το καθεστώς τρομοκρατίας, στο οποίο είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε τους τελευταίες μήνες και δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στους ιατρούς του ΓΝΡ, που οδηγήθηκαν σε παραίτηση μετά από τις απειλές της διοίκησης και της περιφέρειας”

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ειδικευομένων της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου:

“Όλοι εμείς οι ειδικευόμενοι της Παθολογικής Κλινικής παίρνουμε ενεργά θέση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και οφείλονται στις ελλείψεις προσωπικού, αλλά και απέναντι στις απειλές που εκτοξεύει η διοίκηση του Νοσοκομείου σε όποιον διεκδικεί.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο καθένας από εμάς μπήκε στη μάχη για τη διασφάλιση της υγείας του λαού του Ρεθύμνου και στις συνθήκες πανδημίας που διανύουμε και θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί για να δυναμώσει η διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματά μας.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δε συμβιβαζόμαστε με την υπολειτουργία των κλινικών και παλεύουμε για βελτίωση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Αποτελεί, ωστόσο, κοινή παραδοχή, ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας και παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης περί “θωράκισης” του ΕΣΥ, βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Οι περιβόητες προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο μας είναι μόλις 7, που στην πλειοψηφία τους αφορούν προσωπικό που ήδη εργαζόταν ως επικουρικό και τη στιγμή που υπάρχουν πολλά ακόμη κενά σε οργανικές θέσεις.

Το αφήγημα περί θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας καταρρέει αν αναλογιστούμε πως όσον αφορά την Παθολογική Κλινική λειτουργεί με 4 ειδικευμένους γιατρούς και έχει ανασταλεί η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων επ’ αόριστον, ενώ η κάλυψη των εφημεριών γίνεται “εντέλλεσθε” της Διοίκησης, με αποτέλεσμα την υπερεφημέρευση.

Παράλληλα, η λειτουργία της κλινικής covid τις πραγματοποιείται με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες κλινικές (παθολογική, πνευμονολογική, νευρολόγους, νεφρολόγους, γαστρεντερολόγους) και μάλιστα χωρίς να έχει εγκριθεί από το επιστημονικό συμβούλιο το πρόγραμμα του Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, με τα κενά στην κάλυψη των εφημεριών από ειδικό στα ΤΕΠ, ενώ σε δεύτερη μοίρα μπαίνει και το κομμάτι της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.

Χορτάσαμε από υποσχέσεις και παλαμάκια! Δεν ανεχόμαστε την τρομοκρατία σε όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα και διεκδικεί Δεν ανεχόμαστε να είμαστε αναλώσιμοι και να δεχόμαστε πειθαρχικές διώξεις!

Φοράμε μάσκα αλλά η φωνή μας παραμένει δυνατή και πρέπει να ακουστεί!

Παραμένοντας στην 1η γραμμή των μαχόμενων υγειονομικών απέναντι στην πανδημία, δεν μπορούμε να κλείνουμε το στόμα για αυτά που χρειάζονται να γίνουν ώστε συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για την Υγεία του λαού. Γι’ αυτό και ζητάμε τα εξής:

Να ανακαλέσει την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους.
Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων καθώς είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου και καλύπτουν αποδεδειγμένα διαρκείς και πάγιες ανάγκες.
Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου”