Δωρεάν rapid test από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ, από σήμερα χωρίς ραντεβού

Ειδικότερα σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα βρίσκονται από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου ΄όπου θα διενεργούν rapid tests.

Επίσης, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι, τις ίδιες ώρες, στο Πεδίον του Άρεως. 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Η δράση αυτή ξεκινά μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη και προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, με αφορμή την νέα έξαρση της πανδημίας και στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην πρόληψη.

Χωρίς ραντεβού

Για να κάνει κάποιος τεστ δεν χρειάζεται ραντεβού παρά μόνο να κρατάει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα και να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του. Η ειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τεστ θα γίνει εντός της ημέρας σε όλους τους συμμετέχοντες. Την ευθύνη συντονισμού της Δράσης έχει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Γ. Κεχρής.

«Ως Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, στοχευμένα και μεθοδικά, αξιοποιώντας ένα σημαντικό εργαλείο, την πρόληψη», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη της δράσης.