ΕΚΕΑ: Καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος

Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων που είχαν διακοπεί την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, η προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, και ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων, συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας να βρίσκεται με συνέπεια κοντά στον εθελοντή αιμοδότη, διοργανώνει καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, ένα χώρο που αποτελεί ευγενική παραχώρηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες επιβάτες όλων των ηλικιών που μετακινούνται καθημερινά με το μετρό, ενώ έχει συνδεθεί με επιτυχημένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμώνμπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

τήρηση των αποστάσεων

τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι για ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 21321467162132146726 και 2132146710, και ώρες 09.00-15.00.