Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την χρήση εξωτερικού απινιδωτή από την Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την χρήση εξωτερικού απινιδωτή πραγματοποίησε σήμερα η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πραγματοποίησε σήμερα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη «βασική υποστήριξη ζωής και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (bls/aed)».

Υπάλληλοι  και εθελοντές του κόμματος εκπαιδεύτηκαν, ώστε να μπορούν να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Υπολογίζεται, ότι ποσοστό 20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους, χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. 

Στην Ελλάδα, το φαινόμενο ανακοπών -ακόμα και σε νέους ανθρώπους – είναι συχνό, αλλά αν κάποιος παρευρισκόμενος παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά, μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή των μη αναστρέψιμων εγκεφαλικών  βλαβών και του  θανάτου.

«Τα πρώτα λεπτά μιας ανακοπής είναι κρίσιμα, αλλά μπορούμε να σώσουμε ένα συνάνθρωπό μας αν παραστεί ανάγκη, για αυτό είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι  πολίτες στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση» δήλωσε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου.