Εκτόξευση κρουσμάτων στο Ισραήλ – Στο υψηλότερο επίπεδό από τον Μάιο

Μπορεί το Ισραήλ να είναι μια από τις χώρες πρότυπο όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, αλλά ο κορονοϊός φαίνεται πως βρίσκει τρόπο να… «επιβιώνει». Πάνω από 1.000 τα ενεργά κρούσματα αλλά κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Το τελευταίο 24ωρο παρατηρείται εκτόξευση ενεργών κρουσμάτων στο Ισραήλ. Έφτασαν τα 1.147 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από την 5η Μαΐου.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, εντοπίστηκαν 175 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 840.813 περιπτώσεις.

Πάντως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού η χώρα δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο το προηγούμενο 24ωρο.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε στους 26.

Σχεδόν οι έξι πολίτες στους δέκα (5,54 εκατ. άνθρωποι, το 59,4% του πληθυσμού) έχουν ανοσοποιηθεί για την COVID-19 ως εδώ στο Ισραήλ.

Ωστόσο προχθές Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να επιβάλλει εκ νέου την υποχρέωση να φοριέται μάσκα προστασίας στη διάρκεια επαφών σε εσωτερικούς χώρους. Είχε αρθεί την 15η Ιουνίου, όμως έκτοτε διαγνώστηκαν εκατοντάδες κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ