Εμβολιασμοί νέων – voucher 150: Έως 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε νέους 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν. Το λεγόμενο freedom pass έρχεται το αργότερο έως τις 20 Ιουλίου.

Οι νέοι που θα εμβολιαστούν θα μπορούν 24 ώρες μετά (αφού έχει ανοίξει η πλατφόρμα) να έχουν στην άυλη κάρτα τους τα 150 ευρώ που τους δίνει έως voucher το κράτος.

Τη διαδικασία ανέλυσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (09.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η πλατφόρμα των αιτήσεων για την αύλη ψηφιακή κάρτα των 150, το αποκαλούμενο freedom pass που δίνει η κυβέρνηση στους νέους που θα εμβολιαστούν, θα ανοίξει το αργότερο έως τις 20 Ιουλίου. Δικαιούχοι θα είναι νέοι 18 έως 25 ετών που είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως είτε έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Η κάρτα με τα 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και την επιβεβαίωση του εμβολιασμού, είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς. 

Οι δικαούχοι του voucher θα μπαίνουν στην εφαρμογή για να κάνουν την αίτησή τους και θα χρειάζονται τους κωδικούς του taxisnet (για ταυτοποίηση), τον ΑΜΚΑ τους, ενώ θα σημειώνουν και στοιχεία επικοινωνίας όπως email και αριθμό κινητού.

Όσοι δεν έχουν κωδικούς taxisnet (τους οποίους πάντως μπορούν να βγάλουν εύκολα) θα μπορούν να κάνουν αίτηση και σε ΚΕΠ.

Τα 150 ευρώ θα μπαίνουν στην αύλη κάρτα και από εκεί δεν θα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό, ούτε να γίνει ανάληψή τους. Μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο.