Εμβόλιο κορωνοϊού: Σε ποια παιδιά επιτρέπεται (vid)

«Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 16 ετών και για όσα έχουν προβλήματα υγείας είπε η Μαρία Θεοδωρίδου. 

Στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε εκτεταμένα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου υπογραμμίζοντας ποια ομάδα παιδιών μπορούν να προχωρήσουν και να κάνουν το εμβόλιο. 

Όπως ανέφερε «το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να γίνει για τα παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω και για όσα έχουν προβλήματα υγείας και αυξημένο κίνδυνο. Για τα μικρότερα παιδιά έχουν γίνει κάποιες μελέτες, δεν υπάρχουν όμως εκείνα τα δεδομένα για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους». 

Κατά την κ. Θεοδωρίδου «υπάρχουν μελέτες για παιδιά άνω των 12 ετών και άνω, ωστόσο, «δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον ο εμβολιασμός τους και θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση». 

Παράλληλα και μιλώντας πάντα για το εμβόλιο της Pfizer υπάρχουν νέες μελέτες ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι σταθερό και σε υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως αυτές του ψυγείου μας, κάτι που ήδη εξετάζει η εταιρεία. 

Τέλος η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι «η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορωνοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολισμό».