Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ για το νοσοκομείο Παπανικολάου

Σε δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ, προέβη η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τον νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς αναμένεται να σωθούν στο νοσοκομείο αρχές Απριλίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου η κατασκευή και η εγκατάσταση θα γίνει όπως προβλέπεται από τη σύμβαση και οι κλίνες θα είναι πλήρως λειτουργικές, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Παπανικολάου» σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι κλίνες θα εγκατασταθούν σε προκατ κτίριο και σημειώνει ότι είναι προαπαιτούμενο η Μονάδα αυτή να πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας πραγματικής ΜΕΘ όσον αφορά στα δίκτυα (θέρμανση, ψύξη, υπολογιστές κ.α.), στη σύνδεση της με όλες τις άλλες υπηρεσίες (αξονικός, μικροβιολογικό, ασθενοφόρα κ.α.) και πριν την έναρξη της λειτουργίας της να προσληφθεί το αναλογούν μόνιμο προσωπικό για όλες τις ειδικότητες και όχι να κληθούν οι ήδη εξουθενωμένοι υπηρετούντες να καλύψουν τη Μονάδα».

Κατά την ανακοίνωση της δωρεάς είχε αναφερθεί οι νέες αυτές κλίνες είναι κινητές και μπορούν, να εγκατασταθούν σε ειδικούς οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων εφόσον προκύψει επείγουσα ανάγκη. Ο αρχικός χώρος τοποθέτησης τους καθορίστηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.