Ευλογιά των πιθήκων: Με ειδικές κάψουλες μεταφέρθηκε το ύποπτο κρούσμα από την Κεφαλονιά

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στη χώρα μας και πρόκειται για ένα Βρετανό τουρίστα στην Κεφαλονιά, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο 29χρονος τουρίστας, ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, που είναι ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Το ζευγάρι βρισκόταν στην Κεφαλονιά, όταν ο 29χρονος εμφάνισε εξανθήματα. Για τη μεταφορά τους στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τους, τουρίστες να μεταφέρονται με C-130 στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το kefaloniapress, λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ του Σαββατου προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών που διαγνώσθηκε με συμπτώματα που στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης , EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού ενός ατόμου από το νησί, που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξιδικευμενο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα του ιού είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα κατοικεί στο Λονδίνο. Από εκεί ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του.

Σημειώνεται, ότι προς το παρόν, ο ιός έχει εντοπιστεί σε 14 χώρες – εκτός Αφρικής – με την Ελλάδα να μπαίνει στον κατάλογο, όπου έχουν εντοπιστεί δυνητικά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Πηγή: corfupress.com