Ηράκλειο: Γλίτωσε τον ακρωτηριασμό στο πόδι ο 35χρονος με θρόμβωση στο πόδι μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Με θρόμβωση στο πόδι έπειτα από 12 μέρες μετά τον εμβολισμό του με AstraZeneca, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας παραλύσει το αριστερό του πόδι.

«Οι γιατροί δεν έδιναν και πολλές ελπίδες για το πόδι,  δηλαδή για να σωθεί. Υπήρχε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι», δήλωσε ο 35χρονος Αλέξανδρος στο Mega. 

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολίου. Ήθελα να το κάνω το εμβόλιο γιατί έλεγα να το κάνουμε να ελευθερωθούμε για να τελειώνουμε όλοι από αυτό», προσέθεσε.

«Ήταν τα κανονικά συμπτώματα, παρενέργεια από το εμβόλιο. Κι από εκεί και πέρα δεν είχα κάτι», τόνισε. 

Χθες το πρωί, όμως, στον δρόμο για τη δουλειά ο 35χρονος νιώθει ξαφνικό πόνο στο αριστερό του πόδι- μια κάψα που μούδιαζε το κορμί του.

«Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν το ένιωθα καν σαν πόδι… είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι  κόπηκε κάποιος τένοντας δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου», εξήγησε ο 35χρονος από το Ηράκλειο. 

Ξαφνικά, τα 10 μέτρα απόσταση που έπρεπε να διανύσει μέχρι το γραφείο φάνταζαν μίλια μακριά. Έντρομοι οι συνάδελφοι του φωνάζουν τη φαρμακοποιό της γειτονιάς να τον κοιτάξει. 

«Οπότε καλέσαμε την φαρμακοποιό απέναντι η οποία διέγνωσε αμέσως ότι είναι θρόμβωση- δηλαδή το είπε κιόλας: ειδοποιώ ασθενοφόρο, είναι θρόμβωση». 

«Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα, το πόδι μου επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου». 

Πλέον, ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, μια πεποίθηση που όπως λέει, ενστερνίζονται και οι θεράποντες γιατροί. 

«Οι γιατροί εδώ και στην Ιεράπετρα μού είπαν ότι είναι άμεση η σύνδεση δηλαδή είναι το εμβόλιο ξεκάθαρα γιατί δεν είχα κάποιο ιστορικό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να βεβαιωθούμε». Ο 35χρονος Αλέξανδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει στα χέρια του και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.