Η υπόκλιση στους ήρωες του πολέμου κατά του κορωνοϊού

Στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τις καθαρίστριες, δηλαδή, στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων αφιέρωσε η «Καθημερινή» το πρωτοσέλιδό της ανήμερα τα Χριστούγεννα. Με πρόθεση να απευθύνει ένα «ευχαριστώ» στους ήρωες του πολέμου εναντίον του Covid – 19. Όπως, άλλωστε, έγραψε η εφημερίδα «τους χρωστάμε τη ζωή μας». Κι έτσι είναι είναι.

«Ένα “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που μας κράτησαν -και μας κρατούν- όρθιους. Οι σελίδες του ημερολογίου τους είναι γεμάτες με ιστορίες μαχών στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ, με κοινή αποστολή να σώζουν ζωές. Γιατροί και νοσηλευτές υπερέβησαν τα όρια ανθρώπινης αντοχής ταγμένοι σε καθήκον ιερό, με ξενύχτια αμέτρητα, αρκετοί ασθένησαν, μπήκαν σε καραντίνα, επέστρεψαν υγιείς με αυταπάρνηση στο προσκεφάλι πασχόντων. Δεν ξεχνάμε τους επίσης ηρωικούς τραπεζοκόμους και τις καθαρίστριες. Σε κάθε προσωπική κατάθεση, όπως ξεδιπλώνεται στο αφιέρωμα της “Κ”, εμείς απαντάμε με την από καρδιάς πιο πλούσια λέξη: “Ευχαριστούμε”», έγραψε η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να μη μείνουμε όλοι στα λόγια. Διότι τότε θα μοιάζουμε στην κυβέρνηση που μοίρασε απλόχερα ευχαριστίες και μεγάλα λόγια, όμως, στην πράξη άφησε γιατρούς και νοσηλευτές με το συναίσθημα ότι αν και μαχητές, είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…