Θεσσαλονίκη: Αναισθησιόλογος θετική στον κορωνοϊό ενώ ήταν στο χειρουργείο

Πανικό έχει προκαλέσει η είδηση στην Θεσσαλονίκη με την αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» που δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ενώ λίγο νωρίτερα ήταν στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο που μίλησε στο MEGA η αναισθησιολόγος ήταν στο χειρουργείο μαζί με άλλα τρία άτομα όταν ένιωσε αδιαθεσία.

Η γιατρός τότε υποβλήθηκε σε rapid testκαι μοριακό τεστ από τα οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο «Γεώργιος Γεννηματάς» η αίθουσα του χειρουργείου στο οποίο βρισκόταν η αναισθησιολόγος έκλεισε και απολυμάνθηκε «αλλά τα τα χειρουργεία συνεχίστηκαν».

Ο ίδιος είπε, επίσης, πως ούτε ο ασθενής που υποβαλόταν στη χειρουργική επέμβαση, ούτε και οι άλλοι γιατροί του χειρουργείο δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στη Voria.gr τόνισε ότι «οι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, μέχρι ενός. Είναι χρέος τους να το πράξουν αυτό».

Προσέθεσε, παράλληλα, ότι το πραγματικό ποσοστό των γιατρών που έχουν αντισώματα είναι υψηλότερο του 82% που έχει εμβολιαστεί «διότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν νοσήσει. Αυτοί δεν μπορούν να εμβολιαστούν αν δεν περάσει ένα εξάμηνο. Επίσης κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν με ιατρική οδηγία, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως δεν σημαίνει τίποτε αυτό, θα πρέπει και ο τελευταίος γιατρός και ο τελευταίος νοσηλευτής να εμβολιαστούν».

Ερωτηθείς για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών από το φθινόπωρο ο κ. Γιαννάκος είπε πως «κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους διότι αντίκειται στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Εμείς λέμε να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με πειθώ, όχι με εξαναγκασμό».

Επισήμανε, τέλος, ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί. «Είναι πολλοί που μπαίνουν τώρα και γράφονται στην πλατφόρμα αλλά παίρνουν ημερομηνία σε έναν, ενάμιση μήνα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να τους δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα».