Θεσσαλονίκη: Διάκονος θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Θετικός βρέθηκε στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη 36χρονος διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, σημαίνοντας συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη βρέθηκε 36χρονος κληρικός, ο οποίος είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού OPEN, ο ιερέας είχε νοσήσει από το βασικό στέλεχος του ιού πριν δυο μήνες. Ο ιερέας βρίσκεται σε απομόνωση ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού έχουν σημάνει συναγερμό στην Θεσσαλονίκη, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ , Παναγιώτη Αρκουμανέα, πήγαν σήμερα το μεσημέρι εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη για να δουν την κατάσταση που επικρατεί. 

Σε δηλώσεις του με το πέρας της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε: «Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση με την εξαίρετη συνεργασία της Μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών που εμπλέκονται προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούμε το μονοπάτι των επαφών».

Σε ερώτηση αναφορικά για το κρούσμα ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε «Δεν γνωρίζουμε από που προήλθε. Γι αυτό γίνεται ιχνηλάτηση, για να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε ενδείξεις και θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται» Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφορικά με τους εμβολιασμούς επισήμανε: «Δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. Προχωράμε με βάση το σχέδιο μας. Παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο».

 «Θα ενημερωθείτε το επόμενο διάστημα για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε εάν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Μέτρα, μάσκες όλοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στην συνέχεια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί. «Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα».