Θεσσαλονίκη: Σοκ- Άταφη επί μία εβδομάδα νεκρή γυναίκα από κορωνοϊό

Στον εισαγγελέα χρειάστηκε να φτάσουν οι συγγενείς μίας ηλικιωμένης γυναίκας που έχασε τη ζωή της προκειμένου να τελικά να καταφέρουν να τη θάψουν μία εβδομάδα μετά αφού το νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης δεν παρέδιδε τη σορό.

Πώς έμπλεξαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας εν μέσω κορονοϊού αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Voria.gr

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες η άτυχη ηλικιωμένη είχε ασθενήσει από covid-19, όπως και ο σύζυγός της ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Εκείνη, όμως, δυστυχώς απεβίωσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

Διαπιστώνοντας τον θάνατό της οι συγγενείς της ειδοποίησαν το «166» το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το οποίο εφημέρευε εκείνη την ημέρα. Εκεί απλώς επιβεβαιώθηκε ότι η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ της έγινε και τεστ covid το οποίο βγήκε θετικό. Άλλωστε, την αιτία θανάτου από covid-19 είχε πιστοποιήσει και ιδιώτης γιατρός, με επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό.

Όταν, όμως, οι συγγενείς της ηλικιωμένης ζήτησαν τη σορό της προκειμένου να γίνει η κηδεία της, η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε να τη διαθέσει υποστηρίζοντας ότι επειδή η γυναίκα είχε πεθάνει στο σπίτι της, απαιτείται ιατροδικαστική έκθεση η οποία να επιβεβαιώνει τα αίτια του θανάτου της. Οι ιθύνοντες του νοσοκομείου ισχυρίζονταν στους συγγενείς ότι το πιστοποιητικό του ιδιώτη γιατρού δεν είναι αρκετό καθώς είχε εκδοθεί πριν από τη διενέργεια του τεστ στο νοσοκομείο.

Και εκεί ξεκινάει ένας απίστευτος «Γολγοθάς» που έφτασε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα και αυτό διότι οι ιατροδικαστές, για λόγους αυτοπροστασίας, δεν πραγματοποιούν πραγματογνωμοσύνες σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω covid-19.

Οι συγγενείς της γυναίκας ζητούσαν επί μέρες τη σορό αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έδινε μια ξεκάθαρη απάντηση και επέμενε να ζητά ιατροδικαστική έκθεση.

Λύση σε αυτό το πολυήμερο αδιέξοδο έδωσε τελικά ο εισαγγελέας στον οποίο απευθύνθηκαν μέσα στην απόγνωσή τους οι συγγενείς της θανούσας. Μετά την παρέμβασή του η σορός της ηλικιωμένης διατέθηκε στα συγγενικά της πρόσωπα και η κηδεία της έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, μία εβδομάδα σχεδόν, μετά τον θάνατό της.