Θλίψη στον Άρη για τον θάνατο του Θεόφιλου Μητρούδη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών πρώην πρόεδρος του ΑΣ Άρης και διοικητικός ηγέτης επί σειρά ετών στο μπασκετικό τμήμα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Μητρούδης. Άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 8 στο Νοσοκομείο της Λάρισας, από ανακοπή καρδιάς, στα 69 του χρόνια.
Μετά από μια σοβαρή επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στη μέση του, ο Θεόφιλος Μητρούδης ταλαιπωρείτο στα νοσοκομεία και δημιουργήθηκε πρόβλημα με την καρδιά του, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς, λειτουργούσε κατά 37% μόλις!
Θεόφιλος Μητρούδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1953 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ, από το 1970 έως το 1974. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε καταρχήν στη Β. Ελλάδα, και κυρίως με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της BMW, της Renault και της Skoda, αλλά και με την αγορά και εξυγίανση της βιομηχανίας ταπήτων «Πέρσικα».
ο 2000 μετακόμισε στην Αθήνα και δημιούργησε μια εταιρία leasing και χρονομισθώσεων αυτοκινήτων. Η τελευταία του δραστηριότητα ήταν η μελέτη και κατασκευή σπιτιών για τους Ρομά σε ένα πρόγραμμα με δάνειο εγκεκριμένο από το ελληνικό κράτος. Επίσης, κατασκεύασε ένα συγκρότημα 46 κατοικιών στη Σκοτίνα Πιερίας.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν οι τρεις κόρες του.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον Α.Σ. Άρης, κυρίως με το τμήμα καλαθοσφαίρισης, το διάστημα 1984-1994, με αποκορύφωμα το διάστημα 1992-1994, οπότε ανέλαβε και την προεδρία.
Ήταν ο άνθρωπος που πλήρωσε για να πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για να δημιουργηθεί η “κίτρινη Αυτοκρατορία”.
Με αυτόν στην προεδρία η ομάδα μπάσκετ του Άρη πήρε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, στο Τορίνο με 50-48 επί της Εφές Πίλσεν και έγραψε ιστορία.