Ιταλία: Πάνω από 100.000 τα νέα κρούσματα και 223 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 108.304 και 223 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 492.172 διαγνωστικά τεστ, το 22% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.499 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 14.591. Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, την Μπολόνια και την Ρώμη.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι άφησαν να διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση της Ρώμης έχει σκοπό να προσφύγει κατά της απόφασης του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, να αναβάλει την επιστροφή των μαθητών δημοτικών και γυμνασίων στα θρανία, για το τέλος του μηνός.

Εκτός θεαματικών εκπλήξεων, λοιπόν, τα σχολεία, σε όλη την Ιταλία (με μόνη εξαίρεση, ίσως, την περιοχή της Νάπολης) θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, έστω και αν πολλοί λυκειάρχες τονίζουν ότι λόγω των κρουσμάτων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να επιλεγεί σχεδόν αμέσως η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις ομάδες ποδοσφαίρου της Α’ εθνικής κατηγορίας, να αναλάβουν οι ίδιες πρωτοβουλία η οποία να συμβάλει, με ρεαλιστικό τρόπο, στην αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής φάσης: να αποφασίσουν, δηλαδή, τη διεξαγωγή των αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών», για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με τα ισχύοντα μέτρα, η πληρότητα στα γήπεδα είχε περιοριστεί στο 50%.

Σε περίπτωση που οι ομάδες δεν επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, σύμφωνα με την La Repubblica, η σχετική απόφαση θα ληφθεί απευθείας από την κυβέρνηση Ντράγκι.