Κέρκυρα: Ηθική δικαίωση στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου

Ομόφωνη απόφαση για την στήριξη των ηθικά δικαιωμένων εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που πάλεψαν για την καλύτερη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας   ως έκφραση αλληλεγγύης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης που έλαβε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας  στην συνεδρίασή που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/02/2022.

Αναλυτικότερα : « Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμφωνεί και συνυπογράφει το από 26/01/2022 Ψήφισμα του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας ενάντια στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για την επιβολή πειθαρχικών ποινών με περικοπές μισθών σε εργαζόμενους, καθώς και του διοικητικού καταλογισμού σε βάρος τους για την καταβολή αποζημίωσης φθοράς ιατρικού εξοπλισμού.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για αξιοπρεπείς, σύγχρονες και επαρκείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας στον τόπο μας και συντασσόμαστε με το αίτημα όπως εκφράζεται από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την ανάκληση της παραπάνω απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου και την αποτροπή της πρωτοφανούς προσπάθειας οικονομικής καταστροφής δύο εργαζομένων του εν λόγω Φορέα».

https://www.poedhn.gr/drasi-somateion/item/download/8869_2d5b795b6bd711be4b6e4f3c79814728

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν  οι Πρόεδροι Πρωτοβάθμιων Σωματείων και δηλώθηκε επί τόπου η συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου .


Το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

«Από τα μπράβο και τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης για τους Ήρωες των Ελληνικών Νοσοκομείων, περάσαμε στη συστηματική απαξίωση του Ε.Σ.Υ. και την μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους σε αυτά.

Προφανώς δεν εξαιρείται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας από αυτή την τακτική, καθώς μέσω της Διορισμένης Διοίκησης, βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις.
Οι επιθέσεις κατά του προσωπικού έχουν γίνει κανόνας, μέσω της απαξίωσης, του εκφοβισμού, των απειλών. Πλήθος ΕΔΕ εναντίων όλων των κατηγοριών του προσωπικού, αναγκαστικές παραιτήσεις γιατρών, όπως η παραίτηση του Διοικητικού Διευθυντή, ως απόρροια πίεσης εις βάρος του, η εξευτελιστική απαίτηση σε υπάλληλο του Διοικητικού κλάδου να εργάζεται μόνη της, με ανοιχτή την πόρτα του γραφείου της, ώστε ο Διοικητής να έχει άμεση εποπτεία ,χρηματικές ποινές σε δύο γιατρούς και σε προσωπικό εστίασης , στην απόπειρα πειθαρχικής δίωξης του πρώην προέδρου του Ψ.Τ κ.ο.κ., περιγράφουν την κατάσταση στο ΓΝΚ.
Είναι προφανές πως το μέτρο έχει χαθεί!

Η πρόσφατη μεθόδευση δίωξης δυο εργαζόμενων της αποστείρωσης, μεταξύ των οποίων ο ένας να τυγχάνει να είναι η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και ο καταλογισμός αποζημίωσης με την επιβολή χρηματικής ποινής του υπέρογκου ποσού 10.000 ευρώ (αναμένεται η εξέταση της από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και η στέρηση μισθού πέντε εργάσιμων ημερών για φθορά του κυστεοσκοπίου, εν ώρα της εκτέλεσης των καθηκόντων τους και τήρησης του συνήθους πρωτόκολλου αποστείρωσης, δεν μπορεί παρά να οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα της σκοπιμότητας με πολιτικά και εμπαθή κίνητρα.

Δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε πρωτοφανές ιατρικά εργαλεία και λοιπός εξοπλισμός να υφίστανται φθορές ή βλάβες, τόσο στην Κέρκυρα, όσο βέβαια και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Μα πρώτη φορά καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν για αυτά!!!

Πρόσφατο είναι εξάλλου το γεγονός της βλάβης παρόμοιου είδους και ειδικότητας ιατρικού εργαλείου το οποίο όμως αντικαταστάθηκε με τη συνήθη και προβλεπόμενη διαδικασία, χωρίς διώξεις, χωρίς καταλογισμούς αποζημίωσης μαγισσών. Ποια η διαφορά με το σημερινό γεγονός; Μόνο μια… Πρέπει να εκφοβιστεί περαιτέρω το προσωπικό, μέσω της δίωξης και της οικονομικής εξάντλησης δύο εργαζόμενων και δη της Προέδρου των εργαζομένων!
Καταφανώς, η εν λόγω απόφαση ενέχει σκοπιμότητα. Να καταπνιγεί κάθε προσπάθεια Συλλογικής έκφρασης και να φιμωθεί κάθε εργαζόμενος που ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της Διοίκησης !!!

Αυτονόητα,

Καλούμε τους φορείς της Κέρκυρας, να στηρίξουν τον αγώνα μας για αξιοπρεπείς, σύγχρονες και επαρκείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας.

Ζητάμε από όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να υπερασπιστούν το κεκτημένο δικαίωμα συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης.

Ζητάμε από κάθε Κερκυραίο, κάθε Συλλογικότητα, κάθε Σωματείο, να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και να αποτρέψουν την άδικη, παράλογη και πρωτοφανή προσπάθεια οικονομικής καταστροφής δυο εργαζόμενων.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουμε με κάθε τρόπο πως ο αγώνας μας δεν είναι ούτε προσωπικός, ούτε συντεχνιακός.

Αφορά στην ποιότητα, στην επάρκεια, στην απρόσκοπτη και αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών στο μοναδικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, για κάθε πολίτη, για κάθε επισκέπτη του τόπου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση των πειθαρχικών ποινών σε περικοπές μισθών καθώς και του διοικητικού καταλογισμούθ για την καταβολή αποζημίωσης φθοράς ιατρικού εξοπλισμού .
ΤΟ ΔΣ»