Κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για τα self test

Η διαμάχη είδε το φως της δημοσιότητας χθες (14.04.2021) όταν έγινε γνωστό ότι μητέρα 15χρονου μαθητή στον Εύοσμο αρνούνταν το παιδί της να κάνει το self test αλλά ήθελε ο γιος της να μπει στην τάξη (ενώ χωρίς τεστ αυτό απαγορεύεται) και έκανε μήνυση στον διευθυντή του σχολείου γιατί από την περασμένη Δευτέρα δεν άφηνε το παιδί να μπει στο σχολείο.

Το πρωί της Πέμπτης, όταν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου πήγαν στο σχολείο για μάθημα και ενώ είχαν κάνει το δεύτερο, υποχρεωτικό, self test βρήκαν λουκέτο στην πόρτα και, όπως είπαν στην ΕΡΤ, δυο μαθητές μέσα να έχουν κάνει κατάληψη γιατί δεν θέλουν να κάνουν τα τεστ!

Ανάμεσα στους μαθητές που έκαναν την κατάληψη είναι και ο μαθητής που ο διευθυντής δεν τον αφήνει να μπει στο σχολείο χωρίς self test. Έξω από την κλειδωμένη πόρτα η μητέρα του που μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει πως… «ο Χαρδαλιάς λέει ότι τα παιδιά θα πάνε σε δομές», υποστηρίζοντας, όπως και χθες, ότι τα παιδιά που βρεθούν θετικά από το self test θα τα πάρουν από τους γονείς τους!

Μαθητές δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως μόλις δυο από τους σχεδόν 400 μαθητές του σχολείου είχαν αποφασίσει να κάνουν την κατάληψη. Πως το 15μελές δεν είχε αποφασίσει κάτι τέτοιο. «Πιστεύουμε ότι είναι κατευθυνόμενα από τους γονείς» είπε ο πρόεδρος του 15μελους του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, λέγοντας πως οι γονείς – αρνητές των self test τους έχουν πει ότι τα τεστ θα φέρουν… παιδομάζωμα! «Μέσα στο σχολείο είναι μόνο δυο παιδιά, κάποια στιγμή θα σπάσει (η κατάληψη). Δεν υπάρχουν σοβαρά αιτήματα», είπε ο μαθητής. Σημείωσε ότι ο ίδιος ακολουθεί τις οδηγίες γιατί στην οικογένειά του είχαν περάσει κορονοϊό. 

Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε και ένταση ανάμεσα στους μαθητές που ήθελαν να μπουν στο σχολείο και γονείς που δεν ήθελαν να κάνουν τα παιδιά τους test. Ένας απ’ αυτούς μάλιστα μιλούσε σε μαθητή για το… καλό της υγείας του, χωρίς να φοράει μάσκα… 

Σε άλλο σημείο, η κατάσταση ξέφυγε τόσο που μαθητές ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια! 

Οι μαθητές (εκτός από τους λίγους που έκαναν την κατάληψη) ήταν να γίνει κανονικά το μάθημα και πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως αποφάσισε ο διευθυντής του σχολείου, ως μία ύστατη λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μη χαθεί το μάθημα, σύμφωνα με το voria.gr. 

Μπροστά στην πόρτα του σχολείου ήταν η Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα του μαθητή που έκανε μήνυση στον διευθυντή του σχολείου γιατί δεν αφήνει το παιδί της να μπει στην τάξη παρόλο που αρνείται να κάνει self test. Μαζί της κι ένας άνδρας, χωρίς μάσκα. Μάλιστα, την ώρα που μιλούσε στην ΕΡΤ, η γυναίκα ήθελε να βγάλει τη μάσκα για να παίρνει οξυγόνο, όπως είπε. 

Εκείνη, είπε, δεν εμπόδιζε τα παιδιά να μπουν για μάθημα. Εκείνη δεν ήθελε το παιδί της να κάνει self test γιατί είναι επικίνδυνο και… αντισυνταγματικό. Και γιατί είχε, είπε, βίντεο που έδειχνε τον Νίκο Χαρδαλιά να προαναγγέλλει… παιδομάζωμα όσων μαθητών βρεθούν θετικοί! 

Τελικά, όπως αναμενόταν, η κατάληψη παρωδία έληξε, τα παιδιά που ήθελαν να μπουν για μάθημα, που είχαν κάνει τεστ και μπήκαν στο σχολείο με λίγη καθυστέρηση. 

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ευόσμου, ο Σωτήρης Νικολαΐδης, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους αρνητές και τη συμπεριφορά του. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο ίδιος, πριν από μερικές ώρες, έχασε από κορονοϊό την πρώτη του ξαδέρφη, ηλικίας 63 ετών.