Κατά της απόλυτης χαλάρωσης μέτρων ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – Αυτό φοβάται

Αντίθετος στην άμεση και απόλυτη χαλάρωση των μέτρων εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα της μάσκας. 

«Αν πούμε ‘ελεύθερα στα γήπεδα’, σε 3 – 4 ματς θα έχει παραπάνω κόσμο διότι ο μ.ο των εισιτηρίων στη Σούπερλιγκα είναι κάτω από 1000… Στα ντέρμπι θα υπάρχει συνωστισμός. Να κάνουμε ‘ελεύθερα’ τα καρναβάλια και όρθιοι στα κέντρα (που υπάρχουν) να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μειωθεί πιο γρήγορα η επιδημία, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος» επισήμανε στον ΣΚΑΙ ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τις μάσκες είπε: 

Το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού.

«Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι, κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνέψει είναι πολύ πολύ μικρή».

Διευκρίνισε εξάλλου, πως «η υποχρεωτικότητα αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας. Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή» τόνισε.