Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ.

Οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου υγείας  στις  17/5 …  1211.  Οι 5 κλίνες είναι ιδιωτικές

 και  οι 45  σε Στρατιωτικά νοσοκομεία.

Στις 1205  κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν  17/5 σε Γενικά και Στρατιωτικά νοσοκομεία περί τις 350 είναι προσωρινές μεθ που στήθηκαν εν μία νυκτί για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού .

Οι προσωρινές ΜΕΘ όπως  θάλαμοι κλινικών, χειρουργικές σίγουρες, αίθουσες ανάνηψης, καρδιοχεορουργικές μονάδες   κ.α.λ. σταδιακά κλείνουν

και επιστρέφουν στη οργανική τους  λειτουργία. Επίσης θα κλείσουν   αρκετές κλίνες σε  κανονικές ΜΕΘ επειδή δεν μπορούν να υποστηριχθούν με    προσωπικό.

Που είναι λοιπόν οι 1500 κλίνες  ΜΕΘ που είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός στη ΒΟΥΛΗ.

Εξ άλλου με την υψηλή θνητότητα που διαπιστώνετε τις τελευταίες ημέρες σε ΜΕΘ νοσοκομείων αυτοσχέδιές και μη  επιβεβαιώνεται ότι  γενικώς ΜΕΘ δεν πρέπει να  βαπτίζονται οι   κλίνες  αιθουσών  με υποτυπώδη εξοπλισμό και λειψό, ανειδίκευτο προσωπικό.

Οι  κλίνες ΜΕΘ που θα λειτουργούν  μετά  τον έλεγχο της πανδημίας   θα είναι περί τις 800..

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε σήμερα περισσότερο με τους 5  μόνο  εμβολιασμένους ασθενείς που βρίσκονται  στις  ΜΕΘ παρά με τους 387 ανεμβολίαστους.

Να αναζητηθούν  οι λόγοι  που δεν εμβολιασθηκαν  παρ ότι ήρθε η  σειρά τους.

Είναι αρνητές του κορωνοϊού;

Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν εμβολιαστικά κέντρα;  Που ήταν οι υπηρεσίες του κράτους  της τοπικής αυτοδιοίκηση να τους βοηθήσουν; Που ήταν οι  κατ οίκον υπηρεσίες  να πάνε σπίτι τους να κουβεντιάσουν να τους πείσουν  και να τους βοηθήσουν στο κλείσιμο του ραντεβού. Όταν το πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά δεν είναι εύκολη η μετακίνηση στους ανήμπορους..

 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Είναι χρέος και καθήκον όλων των υγειονομικών να εμβολιασθούν.

Προστατεύουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς.

Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοιο, χωρίς να χαρακτηρισθεί ο θάνατός τους  εργατικό ατύχημα.

Όμως είναι ψέματα τα ποσοστά εμβολιασμού  των υγειονομικών που διαρρέουν  αν και είναι   υψηλότατα(85% και άνω).

Δεν είναι μόνο όσοι εμβολιάσθηκαν. Είναι και όσοι νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο και όσοι με ιατρική οδηγία δεν εμβολιάζονται.

Με πειθώ και όχι  εξαναγκασμό όλοι οι υγειονομικοί  θα εμβολιασθούν. Δεύτερη ευκαιρία με προτεραιότητα και όχι με ραντεβού  που πολλοί συνάδελφοι περιμένουν τη σειρά τους. Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες.

Εμβολιασμένοι και μη τηρούμε τα μέτρα προστασίας για τη μη διασπορά του ιού. Εάν  υπάρξουν κάποιοι μετρημένοι στα δάκτυλα αρνητές του κορωνοϊού υπάρχουν τα πειθαρχικά όργανα να παραπεμφθούν για αυστηρή  τιμωρία.

ΠΡΙΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός 4.900  μόνιμες  προσλήψεις νοσηλευτικού και 600  μόνιμων  γιατρών.

Στη καλύτερη των περιπτώσεων θα έρθουν τέλος του άλλου χρόνου.

Για να είναι ενίσχυση πρέπει να μονιμοποιηθούν ή έστω να παραταθούν οι συμβάσεις των 16.000 συμβασιούχων. Εάν απολυθούν με τη λήξη της σύμβασης  παρ ότι καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  τότε μιλάμε για απογύμνωση του ΕΣΥ. Η εξαγγελίες μέχρι τώρα είναι για συμμετοχή στο διαγωνισμό  με αυξημένη μοριοδότηση. Αυτό   σημαίνει απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων.