ΚΙΝΑΛ: ”10.000 κρούσματα σε 4 ημέρες – Οι πολίτες πληρώνουν τα κυβερνητικά λάθη”

φοδρή κριτική εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, επισημαίνοντας πως «μέσα σε 4 ημέρες τα κρούσματα από την πανδημία έφτασαν τις 10.000», παρά το ότι «έχουμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, οι πολίτες «πληρώνουν την λάθος πολιτική και το lockdown ακορντεόν». Μεταξύ των «λαθών» αυτών, περιλαμβάνονται τα εξής:

«Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και τώρα δημιουργούνται λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Οι δωρεές, κάλυψαν ανάγκες, αλλιώς θα βιώναμε τραγωδίες.

Κατάφεραν ακόμη με τις παρεμβάσεις τους να διχάσουν τους ειδικούς επιστήμονες, και να ομολογούνται λάθη, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Εξήγγειλαν μετά από την πίεση μας, την ένταξη δυο ιδιωτικών κλινικών στο σύστημα. Με μεγάλη καθυστέρηση, όταν φθάσαμε στο μη περαιτέρω.

Αλλά όπως προκύπτει από τις εντολές της 2ης ΥΠΕ, σε αυτές θα μεταφέρονται ασθενείς COVID χωρίς πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα (!) δηλαδή οι πολύ ελαφρές περιπτώσεις.

Με τόση μεγάλη πίεση όμως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα έπρεπε να είναι ουσιαστική και όχι μόνο επικουρική. Αλλά αυτό δεν το επιτρέπουν οι ιδεοληπτικές εμμονές και τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ».

Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για μία «αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να προστατεύσει τους πολίτες» κυβέρνηση η οποία «επιμένει στην ίδια πολιτική χωρίς αποτελέσματα».

«Επιβάλλεται να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της, όπως εδώ κι ένα μήνα έχουμε ζητήσει», κατέληξε η ανακοίνωση.