Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα»

Στην χώρα μας εντοπίστηκαν άλλα 25 στελέχη της ινδικής μετάλλαξης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 54.

Από αυτά τα οκτώ έχουν εντοπιστεί στην Αττική, 30 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα στην Αχαΐα όπως και στην Εύβοια, πέντε στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Κόρινθο, τέσσερα στη Λέσβο, δύο στην Πάρο, ένα στη Χαλκιδική, ενώ ένα έχει εντοπιστεί στο αεροδρόμιο.

Τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προβληματίζει και η αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων. Την τελευταία εβδομάδα οι διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ αυξητική τάση εμφανίζουν οι μολύνσεις στα νησιά.

Από τη Δευτέρα 103 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 108 στο Ρέθυμνο, 69 στη Ρόδο και 17 στη Μύκονο. Στο «νησί των ανέμων» σήμανε συναγερμός, καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κόκκινο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων βρίσκεται πλέον στα 27 έτη, ενώ όλο και περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται στις ηλικίες 18-34.

Και τα περισσότερα κρούσματα όμως της μετάλλαξης «Δέλτα» εντοπίζονται σε νέους και παιδιά. Μάλιστα επιστήμονες εκτιμούν ότι τον Αύγουστο τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Αν δεν εμβολιαστεί το 80% των πολιτών τότε η χώρα κινδυνεύει να μπει σε νέα περιπέτειες το χειμώνα, τόνισε στο MEGA η Ματίνα Παγώνη.

Χθες στη χώρα μας εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της κολομβιανής μετάλλαξης, ενώ οι επιστήμονες στην Αμερική σήμαναν συναγερμό για τη μετάλλαξη «Λάμδα» που εμφανίστηκε στο Περού, καθώς είναι πιο μεταδοτική, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν καλύπτεται από τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια.