Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από τον Γιώργο Παυλάκη

«Καμπανάκι» χτυπάει ο ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι με την άρση του Lockdown οι πολίτες θα θεωρήσουν ότι «τελειώσαμε» με τον κορωνοϊό.

Τόνισε δε, ότι «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι».

Ο ίδιος προειδοποίησε, μάλιστα, για τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τους συγχρωτισμούς.

«Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό lockdown αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφότου κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» σχολίασε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους 2 μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πάνω κρούσματα… Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές» εκτίμησε ο κ. Παυλάκης.

«Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη πρέπει να πέσουν τα κρούσματα χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα για όσους είναι ύποπτοι για κρούσματα, αλλά η χώρα δεν έχει ετοιμάσει τέτοιες μονάδες.

«Δεν μπορεί να βασίζεται η χώρα μας μόνο στα γρήγορα τεστ χρειάζεται τεραστία ποσότητα μοριακών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχει τέτοια υποδομή;» αναρωτήθηκε, τέλος, ο γιατρός και ερευνητής.