Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν 16 φορές λιγότερο να πεθάνουν

Δεκαέξι και πλέον φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους.

Αυτό προκύπτει μέσα από μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία και δημοσιεύτηκε στην Αυστραλία.

Ανάμεσα στους πλήρως εμβολιασμένους μόλις 0,9 άνθρωποι ανά 100.000 εισήχθησαν σε ΜΕΘ ή κατέληξαν λόγω Covid-19 το διάστημα μεταξύ 8 και 21 Σεπτεμβρίου. Ο αντίστοιχος αριθμός σε ό,τι αφορά τους μη εμβολιασμένους ήταν 15,6 ανά 100.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι αποτελούν επίσης πολύ μικρό μέρος των νοσούντων, καθώς σε σύνολο περίπου 61.800 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το 6,1% είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

Η μελέτη στη Νέα Νότια Ουαλία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιστημονικών ερευνών διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός, ο κίνδυνος θανάτου και τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα
Στοιχεία που παρουσίασε τον Οκτώβριο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας καταδεικνύουν ότι ο κίνδυνος θανάτου λόγω Covid για πλήρως εμβολιασμένους είναι 91% μικρότερος συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια περιορίζουν την απειλή για τη ζωή στο ένα δέκατο.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 84% των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι είναι μη εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση.

Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca, τα οποία έχουν εγκριθεί για χρήση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.