Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμους

Άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown εξαιτίας της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε «βαθύ κόκκινο» οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Συνεδριάζουν οι ειδικοί για παράταση του lockdown και… οδηγίες για τα Κούλουμα
Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν για την παράταση του lockdown, που λήγει τυπικά την Κυριακή, ωστόσο δεν τίθεται θέμα για άρση των μέτρων και, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγούνται να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της επικράτησης των μεταλλάξεων, που σημαίνει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά και εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων και διασωληνώσεων που πιέζουν τα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής.

Πέρα από την παράταση του lockdown, οι ειδικοί της επιτροπής θα συζητήσουν και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας.

Θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.