Κορωνοϊός: Στο 34,6% το ποσοστό των ασθενών ηλικίας 18-39 ετών

Αν και η πανδημία φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στην χώρα μας, ο κορωνοϊός φαίνεται ότι «χτυπάει» περισσότερο τους νέους 18-39 ετών, καθώς τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 6 στους 10 νοσούντεςπροέρχονται από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περασμένη Κυριακή το ποσοστό των ασθενών σε αυτήν την ηλικία ήταν στο 34,3%, ενώ σήμερα στο 34,6%. Σε απόλυτους αριθμούς, μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.204, ενώ στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες ο ρυθμός αύξησης είναι πιο μικρός. Παράλληλα, αυτή τη στιγμή 3 ασθενείς 18-39 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα, τόσο λόγω της αυξημένης κινητικότητας, αλλά και λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που πλήττει τις νεότερες ηλικίες. Γι’ αυτό και επιμένουν στην ανάγκη εμβολιασμού.

krousmata_ilikia

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μη εμβολιασμένοι.Τους τελευταίους τρεις μήνες (Μάιος, Απρίλιος, Ιούνιος), 99% των θανάτων και των διασωληνώσεων στις ηλικίες 60-80 ετών δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. 

Ειδικότερα, το 99,02% των νεκρών και το 99,8% των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί.